Понеділок
06.05.2024
07:20
Форма входу
Друзі сайту
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Статистика сайту
Пошук
Центр позашкільної освіти м. Первомайська
Головна » 2013 » Травень » 22 » ТУРНИР ПАМЯТІ АНТОНОВА
16:25
ТУРНИР ПАМЯТІ АНТОНОВА

11 травня відбулися перші відкриті змагання з авіамодельного спорту на Кубок Антонова Леоніда Всеволодовича, організатора авіамодельних гуртків у м. Первомайську з 70-х років.

 Організаторами міських відкритих змагань виступили управління освіти Первомайської міської ради (начальник управління освіти Первомайської міської ради Фомічов А.В.), Первомайська міська організація товариства сприяння обороні України (голова міського відділу товариства сприяння обороні України Турчаннікова Н.Г.), безпосереднє проведення змагань здійснялося Центром позашкільної освіти м. Первомайська (директор Алєксєєв С.М.).

 У змаганнях по кордовим авіамоделям з повітряного бою класу F-2-D взяли участь екіпажи авіамоделістів-спорсменів  у складі пілота та техніка з Маріуполя, Донецька, Свердловська, Красного Луча, Старобельська, Москви та Первомайська. Загалом змагалися 13 екіпажів! Змагання пройшли на шкільному стадіоні Первомайської ЗШ І-ІІ ст. №1 (директор Якунін В.І.).

Такі змагання мають за мету залучення учнівської молоді до науково-технічної та винахідницької діяльності, популяризацію авіамодельного спорту.

На урочистому відкритті з вітальним словом виступила голова міського відділу товариства сприяння обороні України Турчаннікова Ніна Гаврилівна.

Головний суддя змагань, Сошнін Володимир Вікторович, інженер-авівамоделіст Луганського авіаційно-спортивного клубу ТСОУ, людина із великим досвідом проведення змагань обласного, республіканського та міжнародного рівнів, звернувся до учасників змагань із привітанням. Він  розповів про своє безпосереднє спілкування із Антоновим Л.В. з 1973 року як спортсменів-суперників на змаганнях по кордовим гоночним моделям класу     F-2-C, та про те, як за тривалий час їх  спілкування трансформувалися у дружні відносини, які й тривали протягом всього подальшого життя.

Головний спеціаліст управління освіти Первомайської міської ради Зайчук Аліна Олексіївна дружньо привітала гостей, всім учасникам побажала успіхів і перемоги. А чудового настрою  гостям додав яскравий виступ танцювального ансамблю ЦПО «Калинка» (керівник Левченко Г.В.).

Змагання були дуже цікавими, яскравими, динамічними. Глядачі із захватом слідкували за «повітряними боями», за чудовими повітряними фігурами і віражами, які виписували авіамоделісти. Щирими оплесками підтримували виступ авіамоделістів, а особливо самого юного спортсмена, Григор’єва Єгора, вихованця гуртка ЦПО «Авіамоделювання» (керівник Субботін І.В.).

Після 2-х турів змагання учасників змагань та суддівську колегію чекала запашна польова каша та духмяний чай із солодким, це надало їм сили продовжити змагання. І лише після 7 турів змагань остаточно визначилися переможці. І місце у запеклій боротьбі виборов екіпаж з м. Маріуполь (Середин-Єрік), ІІ місце – у екіпажу з м. Донецьк (Радіонов-Павлик), ІІІ місце у екіпажу з м. Свердловськ (Діжевський-Єгоренко). Переможці змагань були нагороджені кубками Антонова, всі учасники – дипломами та пам’ятними медалями, а керівники команд – грамотами, всі призи надав міський відділ товариства сприяння обороні України.

Спонсорами проведення Кубку пам’яті Антонова виступили меценати м. Первомайська, люди за допомогою яких стало можливим привернути увагу молоді та громадськості до авіамоделізму та провести захід на високому рівні. Маємо надію, що  відкриті змагання з авіамодельного спорту на Кубок Антонова стануть щорічними й традиційними і наступного року поширять географію учасників та залучать до участі ще більше молоді!

Переглядів: 479 | Додав: Centre | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: